Реєстратура поліклініки : 068-3315957
Консультації професорів : 097-4229482
Діагностичний центр Здоров'я : 096-1469228

    Полінейропатія – причини, симптоми і лікування у Запоріжжі

    Полінейропатія - дифузне множинне ураження периферичних нервів. У перекладі з грецького назва цієї хвороби переводиться як "хвороба багатьох нервів", що точно відбиває суть захворювання.

    Що призводить до розвитку полінейропатій?

    Розглянемо декілька головних причин, які призводять до їх розвитку. Найчастіша причина - це цукровий діабет. Третина полінейропатій обумовлена цією недугою. При цукровому діабеті порушується кровопостачання периферичних нервів, страждають їх мієлинові оболонки, що призводить до порушення проведення імпульсу по цих нервах і до розвитку полінейропатій.

    На другому місці за частотою - токсичні полінейропатії, які розвиваються внаслідок дії на організм токсичних речовин. Це токсичні речовини виробничого характеру, а також алкоголь. Крім того, до токсичних полінейропатій відносять полінейропатії, що розвинулися внаслідок  інтоксикації на тлі інфекційних захворювань, зокрема при герпесі, дифтерії, ВІЛ. Токсичні полінейпропатії становлять до 25% усіх полінейропатій.

    До розвитку полінейропатій призводить також дефіцит вітамінів групи В, спадкові захворювання нервової системи, аутоіммунні та ендокринні захворювання, наприклад, патологія щитоподібної залози, хвороби сполучної тканини.

    Також до розвитку полінейропатій може привести вживання деяких лікарських препаратів. Такі прояви часті при вживанні цитостатиків, кордарона і багатьох інших препаратів.

    Полінейропатії можуть розвиватися у здорових вагітних жінок. Причиною в даному випадку є неадекватна імунна реакція на плід, дефіцит вітамінів групи В.

    Які ж клінічні прояви полінейропатій?

    Усі ці прояви порушують працездатність пацієнта, утрудняють самообслуговування, знижують якість життя.

    Діагностика полінейропатій

    Для правильної і своєчасної діагностики полінейропатій потрібний клінічний огляд лікаря невролога, аналіз скарг, анамнезу, проведення лабораторних та інструментальних досліджень. В Університетській клініці для діагностики цього захворювання використовуються електронейроміографія, дослідження вегетативного тонусу шляхом вивчення викликаних шкірних симпатичних потенціалів, треморографія, широкий спектр лабораторних досліджень.

    Лікування полінейропатій у Запоріжжі

    У неврологічному відділенні Університетської клініки проводиться комплексне лікування полінейропатій. Для цього разом з медикаментозним лікуванням широко використовується магніто-лазерна терапія, електромагнітні поля різної частоти, електростимуляція, ультразвукова терапія, електрофорез лікарських препаратів, масаж, голкорефлексотерапія.

    Лікування полінейропатій у неврологічному відділенні Університетської клініки дозволяє пацієнтам позбавитися болю, тяжких парестезій, знову радіти активному і здоровому способу життя.

    Залишити відгук

    Університетська клініка Запорізького державного медико-фармацевтичного університету.

    Реєстратура поліклініки:
    (068) 33-15-957 з понеділка по п'ятницю з 8.00 до 18.00.

    Запис на прийом до професорів ЗДМФУ:
    (097) 42-29-482 та в каб.200 поліклініки з 8.00 до 15.30

    Діагностичний центр Здоров'я:
    (096) 14-69-228 з понеділка по п'ятницю з 8.00 до 15.30.

    Центр комп'ютерної томографії:

    (068) 35-08-726 з понеділка по п'ятницю з 8.00 до 14.00.

    Приймальня директора:
    (097) 42-29-488 з понеділка по п'ятницю з 8.00 до 16.00.
    e-mail: cliniczsmphu@ukr.net

    Університетська клініка ЗДМФУ у Facebook

    Університетська клініка ЗДМФУ у Instagram

    Адреса: 69063, м Запоріжжя,
    вул. Академіка Амосова, 83.
    Зупинка транспорту
    "Вул. Базарна"
    Мапа проїзду