Реєстратура поліклініки : 068-3315957
Консультації професорів : 097-4229482
Діагностичний центр Здоров'я : 096-1469228

    Серце «збилось» з ритму? Не зволікайте з візитом до кардіолога.

    Багаторічна успішна робота кардіологічного відділення Університетської клініки Запорізького державного медико-фармацевтичного університету дозволяє стверджувати: чим швидше пацієнт звернеться за допомогою, тим вища вірогідність вилікування. Це твердження стосується всіх «сердечних» хвороб, і, особливо, патологічних розладів ритму серця.

    Аритмія. Підступна хвороба з красивою назвою.

    Вірогідність розвитку фібриляції предсердь (миготливої аритмії) різко зростає після 40-50 років, і з віком частота розвитку цієї патології лише збільшується. Більше того, у літніх людей миготлива аритмія може стати причиною виникнення інсультів. Адже при миготливій аритмії відбувається розлад кровопостачання серця, знижується доступ кисню до серцевого м’язу, підвищується ризик утворення тромбів. Крім цього, виникає ряд інших ускладнень – тромбози легеневої артерії і артерій нижніх кінцівок, інфарктів, розвивається серцева недостатність.

    Що повинно насторожити? Прислухайтесь до себе.

    При миготливій аритмії пацієнта турбують перебої в роботі серця, відчуття неритмічного пришвидшеного серцебиття, болі в області серця, задишка, знижується якість життя. Якщо ви помітили у себе хоча б один з перелічених симптомів, - негайно звертайтеся до лікаря-кардіолога. Лише сучасна діагностика може визначити, наскільки серйозні підстави для хвилювання.

    Діагностика аритмії.

    Для діагностики розладів серцевого ритму проводяться лабораторні (загальноклінічні і біохімічні аналізи), а також інструментальні дослідження: електрокардіографія, холтерівське моніторування ЕКГ, ехокардіоскопія.

    Де пройти діагностику у Запорожжі?

    Кардіологічне відділення Університетської клініки забезпечує повний комплекс лабораторного та інструментального обстеження, згідно з сучасними стандартами. Для цього в Університетській клініці є найсучасніше медичне обладнання для проведення ЕКГ, ЕХО-КС, Холтер ЕКГ, СМАД, УЗД. Університетська клініка єдина в Запоріжжі, де можна провести черезстравохідну ехокардіоскопію, яка дозволяє діагностувати наявність тромбів у порожнинах серця.

    Лікування аритмії.

    На підставі даних лабораторних та інструментальних досліджень лікар визначається з подальшою тактикою ведення пацієнта, здійснює індивідуальний підбір медикаментозної терапії, згідно з сучасними рекомендаціями, використовує генетичний аналіз. Протягом останніх років розробляються нові критерії діагностики і підходи до лікування  фібриляції передсердь. В кардіологічному відділенні Університетської клініки запроваджено персоніфікований підхід до призначення антикоагулянтної терапії, що забезпечує позитивні результати лікування.

    Що далі?

    Після лікування в кардіологічному відділенні Університетської клініки Запорізького державного медико-фармацевтичного університету, пацієнт не залишається без уваги, має можливість подальшого контролю за своїм станом. На базі кардіологічного відділення регулярно проводяться освітні школи для пацієнтів, які перебувають на довготривалій антикоагулянтній терапії. Комплекс цих заходів дозволяє значно поліпшити якість життя наших пацієнтів і знизити ризик ускладнень.

    Залишити відгук

    Університетська клініка Запорізького державного медико-фармацевтичного університету.

    Реєстратура поліклініки:
    (068) 33-15-957 з понеділка по п'ятницю з 8.00 до 18.00.

    Запис на прийом до професорів ЗДМФУ:
    (097) 42-29-482 та в каб.200 поліклініки з 8.00 до 15.30

    Діагностичний центр Здоров'я:
    (096) 14-69-228 з понеділка по п'ятницю з 8.00 до 15.30.

    Центр комп'ютерної томографії:

    (068) 35-08-726 з понеділка по п'ятницю з 8.00 до 14.00.

    Приймальня директора:
    (097) 42-29-488 з понеділка по п'ятницю з 8.00 до 16.00.
    e-mail: cliniczsmphu@ukr.net

    Університетська клініка ЗДМФУ у Facebook

    Університетська клініка ЗДМФУ у Instagram

    Адреса: 69063, м Запоріжжя,
    вул. Академіка Амосова, 83.
    Зупинка транспорту
    "Вул. Базарна"
    Мапа проїзду